Karlskoga Dentaltekniska

Alla typer av tandteknik

Hos oss tillverkas alla typer av protetiska lösningar, och för oss är det viktigt att kunna erbjuda alla de nya och bästa materialen på marknaden.

Helkeramik

Med Straumann och Nobel Biocare som samarbetspartner kan vi framställa i stort sätt alla typer av underkonstruktioner till tandburen protetik och implantatprotetik. Med hjälp av våra skannrar får vi fram en 3D-bild som sedan den frästa konstruktionen bygger på. Denna teknik ger en förbättrad passform och starkare konstruktion, och därmed förstås nöjdare kunder!

Efterfrågan på metallfria kronor och broar har ökat stadigt i flera år, på grund av att moderna keramer har en hög grad av estetik. Vår produktion består bland annat av kronor och broar i Zirkonium, E-Max och Empress.

Frästa eller gjutna metallkonstruktioner

Vi tillverkar alla förekommande arbeten i metallbundna och helkeramiska konstruktioner.
Maskinfrästa konstruktioner tillverkas titan, CoCr och zirkonium.
Gjutna konstruktioner tillverkas i CoCr och titan.
Individuella distanser gör vi i zirkonium eller gjutna och maskinfrästa i titan.

Implantat

Vi arbetar med alla erkända implantatsystem, så ni kan få det som passar er bäst. Vi gör frästa implantatkonstruktioner med raka eller vinklade skruvkanaler.

Avtagbar protetik

Inom avtagbar protetik erbjuder vi ett brett sortiment där spännvidden är från den enklaste proteslagningen till de mest avancerade konstruktioner.

Övrigt

Vi gör alla typer av skenor, till exempel bett-, snark-, profylax- och blekskenor, samt idrottsskydd.